2015

ZAJEČARSKI DEČIJI CENTAR DOBIJA BINU

Zaječarski Dečiji centar uskoro dobija binu koja će biti na raspolaganju tokom cele godine svim obrazovim ustanovama, umetnicima, ali i udruženjima koja rade sa decom i mladima.

„Resurs centar Jazas“ Požarevac prepoznao je u okviru konkursa „Mladi su zakon“ tri projekta iz Zaječara, među kojima je i projekat neformalne grupe ART ZONA 019.

Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa Resurs centrima po okruzima Srbije i ove godine u okviru programa „Mladi su zakon“ pružilo je podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama, da kroz obuku i realizaciju volonterskih projekata podstiču aktivizam u svojim lokalnim zajednicama.

izvor: zajecaronline

OTVARANJE BINE U DEČIJEM CENTRU

U dvorištu Dečijeg centra danas će biti organizovano svečano otvaranje bine u okviru završnice projekta “Art zona za sve”.

Postavljena bina biće otvorenog karaktera i potpuno besplatno će moći da je koriste svi Zaječarci, obrazovne ustanove, umetnici kao i udruženja koja rade sa decom i mladima.

Na otvaranju bine, koje je zakazano za 17 sati predstaviće se predškolci i osnovci iz gradskih osnovnih škola kao i članovi Dečijeg centra medju kojima su glumci, balerine, plesači, slikari, karatisti…

Za kraj svečanog programa predvidjen je i koncert zaječarskog benda “VIS Novi Dan”.

Inače, u okviru konkursa “Mladi su zakon-Istočna Srbija”, koji sprovodi omladina JAZASA-a iz Požarevca, odobrena su tri projekta iz Zaječara medju kojima je i projekat “Art zona za sve” neformalne grupe Art zona 019 Dečiji centar koji podrazumeva izgradnju bine na otvorenom.

Izvor: radiomagnum.rs

 

PREMIJERA PREDSTAVE POGREŠNO UPISANE NA ZAJEČARSKOM TRGU (VIDEO)

Na gradskom Trgu u Zaječaru izvedena je predstava „Pogrešno upisane“, koja predstavlja životne priče 6 slavnih žena koje su ostale u senci muškaraca, iako su ostavile trag kroz istoriju, u koju nisu upisane onako kako su zaslužile.

Predstava je deo projekta Dečijeg centra, a izveli su je polaznici njihove dramske radionice.